Allison-tietosivut

Sivustolle on koottu nuoria varten tietoa:
- asumisesta
- asevelvollisuudesta
- opiskelusta ja työstä
- raha-asioista sekä
- terveydestä ja ihmissuhteista.

Pipsa ja MinnaAsepalvelus

Puolustusvoimat Tietoa puolustusvoimista, kaikesta varusmiespalvelukseen liittyvästä sekä reserviläisyydestä (Puolustusvoimat)

Varusmiespalvelus Tietoa kutsunnoista, palvelukseen astumisesta, asevelvollisuusajoista, päivärahoista, rauhanturvajoukoista, kertausharjoituksista ja naisten vapaaehtoisesta asepalveluksesta. (Puolustusvoimat)

Ruotuväki Puolustusvoimien uutislehti. (Puolustusvoimat)

Sotilasavustus Kela maksaa sotilasavustusta varusmies- tai siviilipalveluksessa olevalle ja hänen omaiselleen. (Kansaneläkelaitos)

Varusmiesliitto Varusmiesten valtakunnallinen etujärjestö, joka julkaisee Varusmies-lehteä (Varusmiesliitto])

Varusmiespuhelin Varusmiespuhelin on Väestöliiton tarjoama tukipalvelu kutsuntoihin osallistuville ja asepalvelusta suorittaville miehille ja naisille. Se palvelee arkisin klo 18-20 numerossa 0800 180 362. Palvelu pyrkii auttamaan kaikissa asepalveluksen tuomissa haasteissa, kuten armeijan vaikutus parisuhteeseen tai palveluksen henkinen/ fyysinen raskaus. Palvelu on soittajalle ilmainen ja sinne voi soittaa täysin anonyymisti. Puhelimeen vastaa aina ammattilainen, ja palvelu tarjoaa eri alan ammattihenkilöitä ongelmasta riippuen.


RAUHANTURVAAMINEN

FINCENT - Puolustusvoimien Kansainvälinen Keskus Tietoa rauhanturvaajan tehtävistä ja koulutuksesta sekä Suomen asemasta YK:n rauhanturvaajana.

Hölkkari On Web - Rauhanturvaajien verkosto HOWry kokoaa yhteen rauhantehtävissä olevia ja helpottaa yhteydenpitoa myös palveluksen jälkeen.

Kriisinhallintakeskus Siviilikriisinhallinnan osaamiskeskus kouluttaa ja rekrytoi asiantuntijoita kansainvälisiin siviilikriisinhallinta- ja rauhanrakentamistehtäviin ja toimii kansallisena johtokeskuksena operaatioissa toimiville.


Nuoriso.fi Nuorten tieto- ja neuvontapisteet  

Nuortenelämä.fi   

Ei vihapuheelle Ota suunta!

  Harmaa talous - musta tulevaisuus