Allison-tietosivut

Sivustolle on koottu nuoria varten tietoa:
- asumisesta
- asevelvollisuudesta
- opiskelusta ja työstä
- raha-asioista sekä
- terveydestä ja ihmissuhteista.

Pipsa ja MinnaNettitukea nuorille

Lasten ja nuorten puhelin On asioita, joista ei voi puhua kaikkien kanssa. Lasten ja nuorten puhelimeen voi soittaa maksutta.

Poikien puhelin Kaipaatko kuuntelijaa tai vastauksia kysymyksiisi? Poikien puhelimessa vastaa luotettava aikuinen.

Varusmiesten palveleva puhelin
Varusmiespalvelusta suorittaville ja kutsuntoihin osallistuville tarkoitettu maksuton tukipuhelin. 

Lisää tukipalveluja nuorille 

RIKUn nuorten sivut

Allison suosittelee

Testaamalla tiedät -kampanjassa kerrotaan, miten seksitautitesteihin pääsee ja mitä niissä tehdään. Kampanjaa voit seurata somessa tunnisteella #testaamallatiedät. (Väestöliitto)

Sinuiksi on valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu, jonka kautta voi kysyä mistä tahansa mieltä askarruttavasta oman tai läheisen seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen liittyvistä kysymyksistä. (Pirkanmaan Seta & Sateenkaariyhteisöt ry)

Paikka auki -avustusohjelman tavoitteena on auttaa työelämän ulkopuolella olevia nuoria löytämään työpaikan sosiaali- ja terveysalan järjestöistä sekä vahvistaa nuorten työelämävalmiuksia tukemalla työllistymiseen tarvittavia taitoja. Paikka auki -ohjelman tukemat työpaikat on suunnattu alle 29-vuotiaille nuorille. (RAY)

Suunta on valtakunnallinen ja erityisesti 15-25-vuotiaille suunnattu chat-pohjainen ohjaus- ja neuvontapiste, joka tarjoaa nuorille tukea oman elämän suunnan etsimiseen. Kahdenkeskinen chat on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 17-22. Muina aikoina voi lähettää yhteydenottopyynnön, johon vastataan 24 tunnin kuluessa. (Pelastakaa Lapset)

Nuorten mielenterveysseura - Yeesi on nuorten perustama Suomen ensimmäinen mielenterveysseura, jossa nuoret itse toimivat nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi. Yeesin vapaaehtoisuuteen perustuvan toiminnan kohderyhmänä ovat tavalliset nuoret, ja tärkeänä vaikuttamiskanavana toimii Facebook.

Pulmakulma - Nuorten kysymys- ja vastauspalstan chat-palvelu on tarkoitettu 12-25-vuotiaille nuorille. Kahdenkeskisessä chatissa on mahdollisuus keskustella nimettömästi nuorisotyöntekijän kanssa. Pulmakulman chat on auki maanantaisin klo 15-17 ja keskiviikkoisin klo 17-19. Keskiviikkoisin chatissa päivystää noin kerran kuussa myös seksuaalineuvoja. (Helsingin seutukunnan nuorten tieto- ja neuvontapalvelut)

Nuorisotiedotuspisteet Suomessa - Nuorten tieto- ja neuvontapalveluja saa lähes 130 palvelupisteessä ympäri Suomea. Neuvontapisteet/-keskukset  tarjoavat nuorille tietoa, ohjausta ja neuvontaa eri elämänalueilta.

Unginfo.fi - Information, handledning, aktivitet för ungdomar mellan 13-29 år. (Luckan)

Tukea, tietoa ja neuvontaa nuorille ihmissuhteista, seurustelusta, seksistä, aggressiosta. (Väestöliitto)


Muut Allison suosittelee -linkit
 

Allison-sivustoa ylläpitää Allianssin Nuorisotiedon kirjasto

Lähetä meille linkkivinkki! kirjasto(at)alli.fi


Nuoriso.fi Nuorten tieto- ja neuvontapisteet  

Nuortenelämä.fi   

Ei vihapuheelle Ota suunta!

  Harmaa talous - musta tulevaisuus