Allison-tietosivut

Sivustolle on koottu nuoria varten tietoa:
- asumisesta
- asevelvollisuudesta
- opiskelusta ja työstä
- raha-asioista sekä
- terveydestä ja ihmissuhteista.

Pipsa ja MinnaNetti- ja puhelinpalveluja

Netti- ja puhelineuvontoihin kannattaa ottaa yhteyttä, kun hankalat asiat painavat mieltä. Keskustelu asiantuntijan tai samassa tilanteessa olevan  kanssa saattaa olla ratkaiseva askel eteenpäin. Monet  näistä tukipalveluista toimivat nettiyhteisöissä (Facebook, IRC jne.). Osa palveluista on  suunnattu erityisesti nuorille.

Alla olevien linkkien lisäksi kannattaa tutustua Allisonin Terveys ja ihmissuhteet -osioon, josta löydät lisää tietoa ja vinkkejä erilaisista tukipalveluista.


Päihteet

Nuortenlinkki on 13-25-vuotiaille suunnattu verkkopalvelu, josta löytyy kattavasti tietoa päihteistä sekä muista erityisaiheista, kuten sosiaalisesta juomisesta ja yksinäisyydestä. Sivustolla voi myös tehdä riippuvuusaiheisia testejä, pyytää apua ja ottaa osaa keskusteluun. (A-klinikkasäätiö)

Päihdelinkki tarjoaa niin nuorelle kuin aikuisellekin mahdollisuuden kysyä apua ja neuvoja päihteistä, riippuvuudesta ja niiden haittoihin liittyvistä asioista. Asiantuntijalle on mahdollista lähettää kysymys täysin anonyyminä. Päihdelinkin keskustelu tarjoaa vertaistukea ja mielipiteitä.

Päihdeneuvonta.fi Päihdeneuvontaa numerosta 0800 900 45. Ilmaiseksi, anonyymisti, vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

Varjomaailma on perheenjäsenten päihteidenkäytöstä huolissaan oleville  nuorille tarkoitettu sivusto. Sivusto tarjoaa mahdollisuuden keskustella aiheesta anonyymisti toisten nuorten kanssa keskustelupalstalla, sekä aikuisten ohjaamissa luottamuksellisissa nettiryhmissä.

Youth Against Drugs on ehkäisevän huumetyön yhdistys nuorille vapaaehtoisille, jotka haluavat olla mukana ehkäisemässä nuorten päihteiden käyttöä ja tukemassa päihteetöntä elämää. Nettisivu tarjoaa mm. tietoa huumeista ja niiden käytöstä ja vaaroista. Järjestö toimii myös Facebookissa ja IRC- Galleriassa.

Al-Anon ja nuorille suunnattu Alateen on tarkoitettu 10-20-vuotiaille nuorille, joiden elämään toisen ihmisen juominen vaikuttaa tai on vaikuttanut. Alateen- ohjelmassa nuoret oppivat alkoholismista ja siitä selviämisestä.


Mielenterveys

Infopankki tarjoaa apua esim. somalin- tai venäjänkielellä. Apua löytyy mm. työ- ja asuntoasioissa, mutta myös kriisitilanteissa. Aiheita ovat mm. perhe- tai velkaongelmat, rasismi ja syrjintä, päihteet ja asunnottomuus. Sivun ylälaidasta löytyy kaikki sivun tarjoamat kielet, joita on kiitettävän paljon.

Surunauha.net Itsemurhan tehneiden läheiset ry:n sivulta löytyy tietoa itsemurhasta ja kuntoutus- ja sopeutumisvalmennuksesta läheisille. Nuorille on oma, valvottu vertaisfoorum Surunauhan keskustelualueella. Vertaistukipuhelin päivystää maanantaisin 17-20.

Toisen asteen yhteys -palvelusivusto helsinkiläisille toisen asteen opiskelijoille opiskelusta, hyvinvoinnista ja tukipalveluista sopii kenelle vain lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevalle. (Helsingin kaupungin kuraattorit ja psykologit)

Tukinet on aina avoinna oleva kriisikeskus netissä. Tukinetistä saa apua arjen murheiden keskellä ja elämän kriisitilanteissa. Tukinetissä voi osallistua keskusteluryhmiin, hakea tietoa tai keskustella yksityisesti ja luottamuksellisesti Tukinetin tukihenkilön kanssa. Joka viikko Tukinetissä on vähintään kaksi nuorille suunnattua ohjattua chattia. Palvelut ovat maksuttomia ja yhteyttä voi ottaa anonyymisti, itselleen sopivana aikana. (Tukinet-kriisikeskukset)


Peliongelmaiset

Nimettömät pelurit - Gamblers Anonymous (GA) on miesten ja naisten vertaisryhmä, jonka jäseniä yhdistää halu lopettaa pakonomainen pelaaminen. GA:n Auttava puhelin palvelee joka päivä klo 16-21 numerossa 040 810 9161.

Pelipäiväkirja on nettipalvelu oman digipelaamisen tarkasteluun ja hallintaan. Palvelun avulla voi esimerkiksi pitää kirjaa peleihin käyttämästäsi ajasta, asettaa rajoja pelaamisen suhteen tai laatia suunnitelman pelaamisen vähentämiseksi. (EHYT ry)

Pelirajat'on auttaa peliongelmista kärsiviä vertaistuen avulla. Tietokone-, netti- ja konsolipelejä liikaa pelaaville tarkoitettu avoin liveryhmä kokoontuu joka toinen perjantai klo 18-20 Tukinetissä. Pienryhmät kokoontuvat myös useilla paikkakunnilla, ja läheisille on omat vertaisryhmänsä.

Peluuri on valtakunnallinen puhelinpalvelu peliongelmaisille ja heidän läheisilleen. Auttava puhelin tarjoaa maksutonta tietoa ja apua peliongelman hoitamiseen. Peluurin nettisivuilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Sivuilta löytyy myös Valtti-keskustelupalsta sekä Tuuletin-keskustelufoorumi, jotka tarjoavat paikan peliongelmaisten ja heidän läheistensä vertaistuelle.


Terveys ja ihmissuhteet

Lasten ja nuorten puhelin ja netti Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111 voivat alle 21-vuotiaat soittaa maksutta mistä tahansa mieltä vaivaavasta asiasta. Yhteyttä voi ottaa myös kirjoittamalla luottamuksellisesti ja nimettömänä. Puhelimeen ja kirjeisiin vastaavat vapaaehtoiset aikuiset. (Mannerheimin Lastensuojeluliitto)

Poikien Puhelin on poikia arkipäivisin klo 13-18 numerossa 0800 94884 palveleva puhelin, josta saa luotettavaa ja asiantuntevaa apua mihin tahansa ongelmiin (esim. kiusaaminen, seksi, ongelmat kotona). Puhelu on soittajalle täysin ilmainen. (Väestöliitto)

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia tarjoamalla heille tietoa, keskusteluapua ja vertaistukea. Verkkopalvelussa kiinnitetään erityistä huomiota väkivallan todistajina tai kohteina olleiden lasten ja nuorten auttamiseen. (Ensi- ja turvakotien liitto)

Omat rajani Sivustolla kerrotaan omista rajoista, seurustelusuhteesta, väkivallasta ja avun hakemisesta. Sivuilla voi esittää kysymyksiä, keskustella toisten kanssa tai lukea muiden kysymyksiä ja vastauksia niihin. Kysymyksiin vastaavat Naisten Linjan työntekijät ja koulutetut vapaaehtoiset.

Right to choose -hankkeen ja nettisivuston tavoitteena on lisätä tietoisuutta seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta niin seurustelusuhteessa kuin työelämässä. Erityistä huomiota kiinnitetään rikosprosessin tuntemukseen, johon johdattaa rikosilmoituspeli. (Sisäasiainministeriö)


Rikoksien uhrit

Riku on rikosuhripäivystys, joka on tarkoitettu rikoksen uhreille, heidän läheisilleen tai rikosasioissa todistaville henkilöille. Nuorille rikoksen uhreille on IRC-chat torstaisin 14.30-17.30 sekä oma verkkosivusto. Sivustolta saa tietoa siitä, mistä ja milloin apua saa, mitä rikos on ja mitä rikosprosessiin kuuluu. Sivustolla on tietoa myös nuorisotyötä tekeville sekä rikoksen uhriksi joutuneiden läheisille.

Tukinainen Raiskauskriisikeskus, joka tarjoaa raiskauksen uhriksi joutuneille kriisipuhelimen sekä auttaa ohjautumaan poliisin puheille ja saamaan oikeudellista tukea. Sivuston kautta voi myös hakeutua vertaistukiryhmään tai kriisitapaamiseen ammattilaisen kanssa. Nettitukinainen-verkkoauttamispalvelun kautta voi esittää kysymyksiä nimettömänä. Sivu palvelee suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Huoma Henkirikoksien uhrien läheiset ry. Vertaistukipuhelin päivystää määräaikoina, muulloin vastaajaan voi jättää viestin tai soittopyynnön. Yhdistys tarjoaa sopeutumisvalmennusta kahdesti vuodessa jäsenilleen.

Nettivihjeen kautta on mahdollista ilmoittaa laittomasta materiaalista Internetissä. Lapsiporno, kansankiihotus tiettyä kansanryhmää kohtaan ja raaka väkivalta ovat Suomen lain mukaan kiellettyä esittää netissä. Nettivihje välittää vihjeen rikospoliisille. Samalla asialla toimii myös poliisin oma nettivihjepalvelu Poliisi Nettivinkki

Yhdenvertaisuusvaltuutettu toimii ja vaikuttaa eri keinoin etnisen syrjinnän ehkäisemiseksi ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Suomessa. Vähemmistövaltuutetun puoleen voi kääntyä, jos on omakohtaisesti kokenut etnistä syrjintää tai haluaa ilmoittaa syrjintäkokemuksesta toisen puolesta. Etninen syrjintä tarkoittaa ihmisen asettamista erilaiseen asemaan henkilön uskonnon, ihonvärin tai kansalaisuuden perusteella. Etnistä syrjintää on myös ihmisen eriarvoinen kohtelu sillä perusteella, että henkilö kuuluu tiettyyn etniseen tai kansalliseen ryhmään.


Nuoriso.fi Nuorten tieto- ja neuvontapisteet  

Nuortenelämä.fi   

Ei vihapuheelle Ota suunta!

  Harmaa talous - musta tulevaisuus