Allison-tietosivut

Sivustolle on koottu nuoria varten tietoa:
- asumisesta
- asevelvollisuudesta
- opiskelusta ja työstä
- raha-asioista sekä
- terveydestä ja ihmissuhteista.

Pipsa ja MinnaNuorisoammattilaiset netissä

Netissä toimii nuorisotyöntekijöitä ja muita eri alojen ammattilaisia. Heidän kanssaan voi jutella niitä näitä tai käydä perusteellisempia keskusteluja. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Avoimet chatit -kalenterista voi kätevästi tarkistaa parhaillaan ja lähipäivinä auki olevat nuoria tukevat chatit ja keskustelut. Alla on esitelty niistä joitakin. Rohkeasti mukaan chattailemaan!

Sekasin-chat on eri järjestöjen yhteistyöllä toteutettu nuorten chat-palvelu, joka on auki joka päivä klo 7-24. Kysyä ja keskustella voi mistä vaan, erityisesti mielenterveys- ja päihdeaiheet ovat kysyttyjä. Palvelua ylläpitää Suomen Mielenterveysseura.

Pelastakaa Lasten koordinoima Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä. Kaikki nuoret ovat tervetulleita Netariin tapaamaan kavereita ja juttelemaan nuorisotyöntekijöiden ja muiden luotettavien aikuisten kanssa. Netari toimii mm. IRC-galleriassa ja Habbo-hotellissa , lisäksi se löytyy Facebookista ja Twitteristä.

Help.Some - mobiilisovellus auttaa esimerkiksi kiusaamiseen, häirintään,  seksuaaliseen ahdisteluun ja hyväksikäyttöön liittyvissä tilanteissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Myös Chat-mahdollisuus ammattilaisten kanssa ja Kysy-vastaa -palvelu. (Pelastakaa Lapset)

Nuorten Palvelun Etsivän nettityön työntekijöiden kanssa voi jutella kahden kesken ja luottamuksellisesti mieltä painavista asioista, kysyä neuvoa ja miettiä ratkaisua ongelmatilanteeseen tai vain ihmetellä elämää. Etsivä nettityö on erityisesti tarkoitettu 15-25-vuotiaille nuorille. Iltapäivystäjät löytää esimerkiksi Skypestä (etsiva.nettityo@nuortenpalvelu.fi) sekä Facebookista.

e-Talo on Tyttöjen Talo ja Poikien Talo verkossa, joka tukee ja täydentää Tyttöjen ja Poikien Talojen työtä. e-Talo on tarkoitettu 10-28-vuotiaille nuorille, ja talosta löytyy mm. mies- ja naistyöntekijä,, omat Kysy-vastaa -palstat tytöille ja pojille sekä erilaisia verkkoryhmiä. (Kalliolan Setlementti)

Pulmakulma, kysymys & vastaus -palsta, on tarkoitettu Helsingin seutukunnan nuorten kysymyksille ja pulmille. Vastaajina toimivat kuntien nuorisopalveluiden nuorisotyöntekijät yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Palstaa ylläpitää Helsingin nuorisoasiankeskus ja lähikunnat (Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Pornainen, Tuusula, Vantaa ja Vihti).

Nuorten Jyväskylä tarjoaa ajankohtaista tietoa Jyväskylässä nuorille tarjolla olevasta toiminnasta ja tapahtumista sekä ohjaa tiedon äärelle nuorten elämässä heräävissä kysymyksissä. Tieto- ja neuvontatyöntekijöiden palvelut on suunnattu pääasiassa jyväskyläläisille nuorille. (Jyväskylän kaupunki)

Poliisit sosiaalisessa mediassa -sivulta löytyvät yhteystiedot poliisiprofiileihin Facebookissa sekä Twitterissä ja Instagramissa. Nettipoliiseille voi lähettää kysymyksiä ja viestejä profiileiden tai sähköpostin kautta. 

Väestöliiton nuorten nettisivut toimivat alle 18-vuotiaiden nuorten tukena seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa. Sivuilta löytyy tietoa muun muassa murrosiän kehityksestä, seksuaalisuudesta, seksistä, ehkäisymenetelmistä, seksuaalioikeuksista ja seksuaalisesta kaltoinkohtelusta. Apua omaan pulmaan voi kysyä Kysy asiantuntijalta -palstalla, jossa vastaavat seksuaaliterveyden asiantuntijat. Varaamalla ajan nettivastaanotolle voi keskustella seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista asiantuntijan kanssa. Palveluissa voi asioida nimettömänä.(Väestöliitto)

 


Nuoriso.fi Nuorten tieto- ja neuvontapisteet  

Nuortenelämä.fi   

Ei vihapuheelle Ota suunta!

  Harmaa talous - musta tulevaisuus