Allison-tietosivut

Sivustolle on koottu nuoria varten tietoa:
- asumisesta
- asevelvollisuudesta
- opiskelusta ja työstä
- raha-asioista sekä
- terveydestä ja ihmissuhteista.

Pipsa ja MinnaOpiskelu ja työ

Nuoren elämän suurimpia haasteita ovat oman mieluisan ammatin löytäminen ja opiskelupaikan hakeminen. Haastavaksi asian tekee se, että samaan aikaan elämässä on muitakin päätöksiä tehtävänä. Elämässä on  yleensäkin myös muuta tehtävää.

Koulusta työelämään ei nykyään enää ajella yhtä putkea pitkin. Työelämän  kokemusta pitää jokaisen ryhtyä kartuttamaan parhaansa mukaan, omasta iästä ja elämäntilanteesta riippuen.

Sinnikkyyttä ja suunnitelmallisuutta siis tarvitaan. Haitaksi eivät myöskään ole itsetuntemuksen kehittäminen ja silmät ja korvat avoinna kulkeminen. Runsaasti rohkeutta ja kokeilunhalua tarvitaan myös.

Allison suosittelee:

Opiskelupaikka Tarjoaa informaatiota eri koulutuksista, oppilaitoksista ja pääsykokeista sekä opiskelijatarinoita ja työelämätietoja. Sivuilta löytyy myös Virtuaaliopo.

Tervetuloa työelämään Oletko siirtymässä työelämään tai tekemässä töitä vaikkapa opintojen ohella? Onko ensimmäinen kesätyöpaikka plakkarissa? Tervetuloa Työelämään -verkkosivusto kertoo sinulle työelämän keskeiset pelisäännöt sekä työntekijän velvollisuudet ja oikeudet tiiviissä paketissa. (STTK)

Opas koulutuksesta ja työstä monikulttuurisille nuorille on suunnattu tueksi koulutus- ja uravalintaansa tekeville yläkouluikäisille nuorille. Julkaisu on selkokielinen ja luettavissa kuudella eri kielellä (suomi, ruotsi, englanti, viro, venäjä ja somali). (Taloudellinen tiedotustoimisto TAT)

Työ- ja elinkeinoministeriön Youtube-kanavalta löytyy nuorille suunnattuja videoita mm. työnhausta, ammatinvalinnasta sekä yrittäjyydestä. (TEM)

Videovinkkejä nuorille oman työkyvyn tukemiseen Työllistyneet nuoret maahanmuuttajat kertovat viidellä videolla omista kokemuksistaan työelämässä. Työterveyslaitoksen tuottamien videoiden teemat käsittelevät työllistymistä, perehdyttämistä, työyhteisöasioita sekä työkyvyn ylläpitämistä työssä ja vapaa-ajalla. (Työterveyslaitos)

Koulutus.fi -hakupalvelusta löytyy työelämän lyhytkursseja, valmennuksia ja täydennyskoulutuksia. Valittavana on mm. verkko-opintoja, ilmaistapahtumia, mahdollisuuksia oppisopimuskouluttautumiseen sekä ruotsin- ja englanninkielisiä kursseja. Kurssitarjonta on suunnattu ennen kaikkea työelämässä mukana oleville henkilöille. (Educations.com Media Group)

Työkkäristä saa tietoa Työnhaku- ja ja ammatinvalintavinkit esittelee juontaja Heikki Paasonen. (Työ- ja elinkeinotoimisto)

Allianssin nuorisovaihto Välivuoden aikana ehtii työleirille, hotellityöhön, kielikurssille, au pairiksi - Pallo on sinun! (Allianssi)

Sanssi-kortti Nuorten (alle 30-v.) työllistämisseteli auttaa hankkimaan työpaikan. (Työ- ja elinkeinoministeriö)

Tatsi on 20-29-vuotiaille työttömille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu aikakauslehti, joka edistää elämänhallintaa ja lisää tietoutta työnhausta, työelämästä ja ammatillisesta järjestäytymisestä. (Työttömien ay-jäsenten tukiyhdistys ry)


Nuoriso.fi Nuorten tieto- ja neuvontapisteet  

Nuortenelämä.fi   

Ei vihapuheelle Ota suunta!

  Harmaa talous - musta tulevaisuus