Allison-tietosivut

Sivustolle on koottu nuoria varten tietoa:
- asumisesta
- asevelvollisuudesta
- opiskelusta ja työstä
- raha-asioista sekä
- terveydestä ja ihmissuhteista.

Pipsa ja MinnaRakkaus ja seksi

Seksuaalisuuteen liittyviin kysymyksiin ei tarvitse arvailla vastauksia, sillä tarjolla on paljon monipuolista ja luotettavaa tietoa.

Tieto auttaa nauttimaan seksuaalisuudesta turvallisesti.

Nuorille kuuluu joukko seksuaalisuuteen liittyviä oikeuksia. Jokaisen tulee saada kehittyä seksuaalisesti omassa yksilöllisessä tahdissaan ja kokea seksuaalisuus myönteisenä asiana.

Nuorella tulee myös olla oikeus toteuttaa seksuaalisuuttaan valitsemallaan tavalla ketään loukkaamatta. Ketään ei saa painostaa tai pakottaa mihinkään.


Tietoa ja vastauksia kysymyksiin 

Väestöliiton nuorten nettisivut Tärkeää tietoa nuorten seksuaalioikeuksista, suojaikärajoista sekä seksuaalisesta kaltoinkohtelusta ja siitä selviytymisestä. Sivuilta oppii myös, miten ehkäistä ja mitä tehdä, jos epäilee seksitautia tai raskautta. Sanakirjasta voi etsiä aakkosittain vastauksia kiperiin kysymyksiin. (Väestöliitto)

Sexpo-säätiö on seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntija. Seksuaalioikeuksien julistukseen on kirjattu universaalit seksuaalioikeudet.  Kysymyksiä & vastauksia -palstalla voi kysyä nimettömänä ja selailla teemoittain ryhmiteltyjä vastauksia aiempiin kysymyksiin.

SETA ajaa seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatonta tasavertaisuutta. Tietoa seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta, mieltymyksistä, seksistä ja ihmissuhteista. (Seksuaalinen tasavertaisuus ry)

Ehkäisynetti Sivusto tarjoaa tietoa mm. seksuaalisuudesta, seksuaaliterveydestä, erilaisista ehkäisymenetelmistä sekä gynekologikäynnistä.


Pikalinkit

Just wear it Tee seksi-visa ja testaa seksitietosi Aids-tukikeskuksen nuorten sivuilta!

Kondomikioski Nettikaupasta voi tilata kondomeita edulliseen hintaan. Sivusto tarjoaa myös opastusta kondomin käyttöön. (Väestöliitto)

Aids-tukikeskus Tietoa hi-viruksesta, aidsista ja aidsin ennaltaehkäisystä ja palveluja tartunnan saaneille. Nettineuvonnasssa mahdollisuus kysyä nimettömänä.

Gynekologinen tutkimus Sivu tarjoaa kuvauksen, mitä gynekologin vastaanotolla tapahtuu ja ohjeita ensimmäistä gynekologikäyntiä varten. (Väestöliitto)

Jälkiehkäisy Tietoa siitä, milloin ja miten jälkiehkäisyä voi ja kannattaa käyttää. (Väestöliitto)

Mikä on hiv? Katsaus hi-virukseen sisältää tietoa mm. siitä, miten hiv tarttuu ja ei tartu. (Suomen Punainen Risti)

Raskaus Miten raskaus alkaa ja mistä tietää olevansa raskaana? Lisäksi asiaa abortista ja vanhemmuudesta. (Väestöliitto)


Nuoriso.fi Nuorten tieto- ja neuvontapisteet  

Nuortenelämä.fi   

Ei vihapuheelle Ota suunta!

  Harmaa talous - musta tulevaisuus